Ben jij klaar voor 2017?

Misschien heb jij je lijst met goede voornemens al klaar of ben je jezelf geestelijk aan het voorbereiden op de komende feestdagen… maar ik kan je echt aanraden om ook even terug te blikken op 2016. Marie Forleo – wat een ‘Personal Brand’ is zij toch – legt ons uit hoe je dit in een paar simpele stappen kunt doen en je hebt er niet lang voor nodig.

Hieronder nog even de drie vragen die je terugkijkend op 2016 kunt beantwoorden:

Wat heb je in 2016 gedaan waar je erg trots op bent?
Welke fout heb je gemaakt en welke les heb je daaruit geleerd?
Welk verhaal uit 2016 wil je loslaten voordat je het nieuwe jaar begint?

Wat is jouw ‘levensfilosofie’?

Nu je toch aan het schrijven bent kun je, met een blik op de toekomst – goede voornemens, enz. – direct door met het opschrijven van jouw levensfilosofie! De manier waarop je tegen het leven en de wereld om je heen kijkt ligt nu eenmaal aan de basis van alles wat je doet, voelt en zegt.

what-do-i-really-want
Het beantwoorden van deze vraag kan je veel helderheid brengen. Ik kwam op het idee via een blog van Jacqueline Hulleman. Begin met de volgende zin en ga gewoon, zonder er teveel bij na te denken, schrijven (je kunt later altijd schrappen, toevoegen, etc.):

Dit is waarin ik geloof en wat mij staande en gaande houdt:

lijntjespapier-lang

Personal Branding check voor 2017

Nu je hebt gereflecteerd op 2016 en over je levensfilosofie hebt nagedacht, ben je bijna klaar voor 2017. Laten we even kijken hoe het met jouw personal brand staat. Misschien was je bij de Collageworkshops ‘Personal Branding’ van Bernadette Vrijling en ‘Maak jezelf beter zichtbaar met video’ met Elisabeth Griffioen, de Videovakvrouw, dan heb je al een basis. Hieronder een handige checklist om je weer even focus te geven op waar jij staat met je eigen merk. Mocht je hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het bedenken van je unieke ‘tone of voice’ of een nieuw logo, huisstijl, goede foto… kijk dan eerst rond binnen ons eigen Collagenetwerk, want wij hebben alles in huis voor personal branding!

create-personal-brand-checklist

We zien je graag bij onze Nieuwjaarsborrel op 13 januari – de officiële uitnodiging volgt –  dan kunnen we elkaar bijpraten over wat we in 2016 hebben geleerd, onze levensfilosofie en ons personal brand (of over hele andere zaken 😉

Fijne feestdagen en tot 2017!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *