Collage 86# ‘Wild West Tour’ langs bij de meest creatieve en innovatieve ondernemers van R’dam!

Beste Collage dames,

Als laatste Collage bijeenkomst voor de zomer stappen we met z’n allen op de fiets. Met gids Ariane van Inside Rotterdam maken we vervolgens een te gekke tour door Rotterdam West:

Het échte Rotterdam. Een tour uiterst geschikt voor iedereen die verrast en geinspireerd wilt worden. Ook voor Rotterdammers onder ons. Je verkent Rotterdam West, een dynamische wijk vol contrasten en initiatieven. 174 culturen rijk. We ontdekken er Historisch Delfshaven te midden van belwinkels en shoarmazaken. Zien architectectonische hoogstandjes zoals het Justus van Effenblok. Verkennen de stadshavens M4H en Fruitport, een broedplaats voor innovatief Rotterdam. Brengen een bezoekje aan de Keileweg, vroeger ruig en vies, maar nu de ‘place to be’ voor jonge experimentele kunstenaars zoals Joep van Lieshout. In 2 uur word je verrast, geïnspireerd en raak je waarschijnlijk ook een beetje verliefd op Rotterdam!

De tour eindigt bij de stadsboerderij Uit je Eigen Stad voor een borrel bij ondergaande zomerzon.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.00 uur:
Verzamelen voor wie zelf geen fiets heeft op Rotterdam CS (bij de ingang van de fietsenstalling). Wij regelen daarvan de huur. Heb je een NS-kaart dan kun je eventueel zelf een OV-fiets regelen. Heb je wel een eigen fiets dan kun  je rond 19:15 aansluiten.

19.45 uur:
Vertrek richting west. Onderweg komen verhalen van de dames van de Keileweg voorbij, we bekijken streetart, het Justus van Effencomplex (een pareltje), bijzonder straatmeubilair en we bezoeken atelier van Lieshout.

21.00 uur:
Aankomst bij ‘Uit je eigen stad’ waar we uitrusten en lekker nog even kunnen bijketsen met elkaar. Het eerste drankje is van ons, eventuele overige drankje of hapjes komen op eigen rekening.

22.00 uur:
Vertrek naar Rotterdam CS om de huurfietsen terug te brengen en einde programma. Voor wie dat leuk vindt zijn er na afloop natuurlijk tal van leuke plekken om verder af  te spreken.

Wanneer:
Donderdag 21 juni 2018 om 19.00 uur

Waar:
Locatie: Rotterdam CS ingang fietsenstalling

Geen lid:
Ben je geen lid? Voel je welkom. Om deel te nemen vragen we een bijdrage van € 25,- (kosteloos afmelden kan tot 3 dagen van tevoren).

 


Kaart wordt geladen...
Datum: 21/06/2018
Tijd: 19:00 - 22:00

Locatie:
Stationsplein 2 Rotterdam


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *